Resor

Arashiyama – bambuskog

Skriven av Svante Hansson
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Om du aldrig hört talas om bambuskogen utanför Kyoto så har du missat ut på något. Kyoto har en lång historia och ett flertal intressanta turistmål men detta är lite av de ovanligare. Det finns inga bilder som kan beskriva känslan av detta stället utan är ett måste för den som vill utforska naturen.

Det är som att gå in i en ny värld och är en sagolik upplevelse för alla åldrar. Vi rekommenderar om du har möjlighet att besöka området tidigt på morgonen för att du skall ha så mycket egentid som möjligt utan att behöva trängas med andra besökare.

Du kan hyra en cykel vid stationen för cirka 80 kr som gör att du kan hinna med mer saker under din vistelse. Det är också väldigt skönt som en omväxling i ett land där du ofta går runt väldigt mycket.

I Arashiyama så finns det mycket annat och göra och är ett väldigt populärt resmål under april och november när körsbärsträden blommar och när höstfärgerna kommer. Om du planerar åka under dessa tider så kommer du tyvärr behöva trängas med många andra besökare.

Hur hittar du dit

10 minuter gång från Saga Arashiyama Station.
15 minuter gång från Arashiyama Station.

Om författaren

Svante Hansson

Aktiesparare och Japan-entusiast. Driver Buffert.se tillsammans med min tvillingbror Axel Hansson. Som systemutvecklare i grunden så står jag för den tekniska biten av Buffert.se

Kommentarer