Resor

Besök den kända stranden Nissi Beach

Nissi Beach
Skriven av Axel Hansson
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Nissi Beach är en strand belägen i turistorten Aiya Napa på Cyperns östra sida. Stranden, som ligger endast tre kilometer från centrum, är en en välkänd strand som tack vare sitt rena vatten fått en blå flagg vilket är en internationell miljöutmärkelse som beviljas till badplatser som uppfyller en hel del kriterier gällande bland annat vattenkvaliteten, servicen, säkerheten och miljömedvetenheten på badplatsen.

Stranden i sig är 500 meter lång, och är belägen i en skyddad vik. Strax utanför stranden finns en liten holme, och strandens namn, Nissi, kommer från det grekiskans ord för holme.

På stranden finns bland annat en möjlighet att pröva på att åka med olika vattensporter som t.ex. vattenskidor, vattenskotrar eller vindsurfing. För personer som föredrar lugnare sysselsättningar, finns även trampbåtar att hyra.

Testa på vindsurfing
Testa på vindsurfing
Vattenskoter är en populär extremsport att testa på
Vattenskoter är en populär extremsport att testa på

Utöver bad

Om man inte vill ge sig ut i vattnet kan man till exempel spela beachvolleyboll på en av strandens två spelplaner.

  • Om man blir hungrig finns det förstås flera ställen där man kan äta på stranden.
  • Under sommaren ordnas strandfester varje dag med musik av lokala DJ’s och andra gästartister.
    • Programmet på festerna varierar förstås mycket, men till exempel gästande kändisar och danstävlingar hör till de saker man kan förvänta sig att se på dessa fester.

Efter strandbesöket kan man duscha och klä om sig i strandens omklädningsrum. Det finns dock även en hel del hotell på gångavstånd från stranden ifall man hellre vill bo nära stranden och byta om i sitt eget hotellrum.

Av dessa orsaker är stranden en av de mest populära stränderna på hela Cypern både bland turister och lokalbefolkningen. Det lönar sig dock inte att besöka stranden under vintern ifall man är ute efter allt program eftersom till och med solstolarna läggs undan på vintern.

Temperaturen kan nå 25 grader även på vintern, så med god tur kan man trots allt få en chans att sola sig i lugn och ro på vinterhalvåret.

Om författaren

Axel Hansson

Jobbat inom marknadsföring i flera år med stort intresse för privatekonomi, sparande och passiva inkomster från både investeringar och egna projekt.

Kommentarer