Blogg Nyheter

Bitcoin åter i nyheterna efter nytt ras

Skriven av Svante Hansson
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Bitcoin har råkat ut för ett nytt ras och handlades under gårdagen för under $10 000 vilket den inte har gjort sedan December när man först nådde de nivåerna.

Detta är ytterligare ett exempel till varför Bitcoins inte är en bra investeringsstrategi för den som är försiktig och du bör aldrig investera mer än vad du har råd att förklara. Dessa korrektioner i priset som Bitcoins råkar ut för är däremot rätt vanliga och för långtidsinvesterare inte speciellt oroande.

En av anledningarna som spekuleras vara orsaken till raset är att Sydkorea nyligen diskuterat striktare reglering av handel. Vissa tolkade det som att Sydkorea vill förbjuda handel totalt men dementerades snabbt av Sydkoreas finansminister. De vill däremot se över handeln som just nu är lite som vilda västern.

Sydkorea är tredje största landet i världen när det kommer till handel av Bitcoins efter Japan och USA så det är inte helt orimligt att nya lagar i Sydkorea kan påverka värdet av valutan kraftigt.

Kollar man på senaste året så är Bitcoins upp från $892 till $11 199. Redan inom de senaste 24 timmarna så har priset börjat återhämta sig.

Om författaren

Svante Hansson

Aktiesparare och Japan-entusiast. Driver Buffert.se tillsammans med min tvillingbror Axel Hansson. Som systemutvecklare i grunden så står jag för den tekniska biten av Buffert.se

Kommentarer