Nyheter

Blocket och Elite räddar jobb genom att fylla tomma hotellrum

hotellrum
Skriven av Angelica Hedman
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Svenska hotellkedjan Elite Hotels och Blocket Bostad inleder ett helt nytt samarbete. Tomma hotellrum ska fyllas och jobben på hotellet ska räddas genom att erbjuda hem till bostadssökande runt om i hela Sverige.

Coronakrisen slår hårt mot hotellbranschen och just nu står många hotellrum i landet tomma. Flera stora hotellskedjor varslar nu tusentals anställda. Förra veckan gick till exempel Nordic Choice ut med att man varslar 7500 personer och hotellkedjan Scandic gick ut med att de varslar 2000 personer.

Samtidigt råder de en stor bostadsbrist på många håll i landet. Elite Hotels och Blocket Bostad går därför samman för att tillsammans nå ut till bostadssökande som letar tillfälliga boenden med centrala lägen runt om i Sverige. De nya bostäderna kommer att erbjudas via Elite Hotels och Blocket Bostad, Sveriges största marknadsplats för andrahandsboenden. Elite Hotels har 39 stycken premiumhotell från Kiruna i Norr till Malmö i söder.

”Vi är väldigt glada över det här samarbetet som vi hoppas får effekter på flera håll. Vi har fantastiska hotell och hotellrum som står tomma och som vi nu hoppas ska fyllas av nya hyresgäster, samtidigt som vi räddar våra medarbetares jobb”, säger David Halldén, vd på Elite Hotels i ett pressmeddelande.

Coronaviruset har stor påverkan på hela samhället

De nya gästerna får hyra rummen fram till januari 2021 och får tillgång till eget kylskåp, städning, 24h reception, gym och höghastighets Wi-Fi.

Priset på boenderna kommer att ligga från 7 995 kr/månaden för ett standardrum och 16 995 kr/ månaden för en Juniorsvit. Som tillval erbjuds frukost samt tvätt- och room service.

”Coronaviruset har kommit att påverka hela vårt samhälle och många branscher har det tufft just nu med permitteringar som följd. Jag tror vi kommer se flera exempel på den här typen av nya spännande samarbeten. Vår sajt är en av Sveriges största, och vi hoppas såklart kunna bidra till att tomma hotell fylls med både personal och gäster, och att Sveriges hjul fortsätter snurra”, säger Pernilla Nissler, vd på Blocket i ett pressmeddelande.

Om författaren

Angelica Hedman

Webbproducent med flera års erfarenhet av marknadsföring, med ett stort intresse för privatekonomi och resor.

Kommentarer