Nyheter

Bluestep Bank slutar med privatlån

bluestep
Skriven av Annons
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Låneförmedlaren Bluestep Bank har valt att sluta med privatlån och kommer från och med februari 2020 att fokusera sin strategiska inriktning på bolåneprodukter. Bolån har länge varit den EQT-ägda bankens kärnverksamhet och förändringen kommer därför inte ha någon större påverkan på bankens dagliga verksamhet.

Vid halvårsskiftet 2019 var 94 procent av Bluestep Banks totala utlåning bolån till privatpersoner. Endast 6 procent av utlåningen bestod av privatlån. Befintliga privatlån hos banken kommer att löpa vidare som vanligt, men några nya privatlån kommer inte att tecknas. Nuvarande kunder med privatlån kommer med andra ord inte att märka av förändringen och behöver inte heller göra något aktivt med lånen. Personer som vill ansöka om nya privatlån får numera vända sig till någon av Sveriges bästa låneförmedlare som fokuserar på privatlån.

Förändringen offentliggjordes i ett pressmeddelande som publicerades på bankens webbsida. I nyhetsbrevet uttalar sig Bluestep Banks VD om hur förändringen kommer att gå till:

– Att sluta erbjuda privatlån, innebär att vi kommer fokusera våra resurser till att utveckla vår bolåneverksamhet och därmed förstärka Bluesteps position som en modern bolånebank. Samtidigt förtydligar vi bolåneerbjudandet, när vi växer och tar marknadsandelar på bolånemarknaden, säger Björn Lander.

Nya marknader och produkter

Befintliga och nya produkter samt erbjudanden inom bolånesegmentet kommer att investeras i och utvecklas de kommande åren. Bluestep Bank har redan lanserat ett nytt specialiserat bolån för personer som är 60+. Det är en form av kapitalfrigöringskredit som är till för bostadsägare över 60 år som vill få loss pengar från bostaden utan att behöva sälja den.

Bluestep Bank har etablerats i Sverige som en alternativ bank där fokus ligger på att erbjuda lån för personer som har svårt att få lån från storbankerna. Enligt Bluestep fokuserar ofta banker på lånansökares historiska ekonomi och processen gör att många som inte matchar deras kriterium för kreditbetyg avvisas.

Bluestep vill utgöra ett alternativ där personer som har en förmåga idag och i framtiden att betala tillbaka blir beviljade, vilket innebär att den ekonomiska historiken är mindre viktig. En del av deras nya strategi är att börja ta sig in på en ny växande marknad med frilansare och egenföretagare som har svårt att få bolån.

Banken har även ett tydligt mål att expandera utanför sina nuvarande marknader som är Sverige och Norge. Under 2020 kommer de lansera sin tredje marknad, men var den ligger är ännu inte offentliggjort. Den nya diversifieringen av Bluesteps finansiering har lett till att ratinginstitutet Moody’s har uppgraderat Bluestep Banks kreditbetyg till Baa1 från Baa2 samt ändrat utsikterna till positiva från stabila.

Artikeln senast granskad: 25 februari, 2020

Om författaren

Annons

Den här artikeln är sponsrad.

Kommentarer