Privatekonomi

Aktieböcker för ekonomi och investeringar

Boktips ekonomi
Skriven av Axel Hansson

Desto mer man lär sig om privatekonomi desto mer inser man hur komplicerat det är och att det finns oerhört många beslut att ta längs vägen – För att underlätta inlärningen presenterar vi här våra boktips för den som vill fördjupa sig och lära sig mer om privatekonomi och investeringar.

1

Gör ditt barn rikt

Från skaparen av RikaTillsammans https://rikatillsammans.se kommer Jan Bolmesons bok om sparande för barn. Fördelen med boken är att trots namnet så lämpar den sig inte enbart för föräldrar utan även för personer som vill skapa sig en bra grundförståelse om ekonomi och hur man med handfasta tips tar sig dit.

Detta är till stor del Bufferts värdegrund står på – att på ett lättsmält sätt lära personer om privatekonomi och investeringar.

Skaffa boken här.

2

Why are we so clueless about the stock market?

Mariusz Skonieczny levererar en fanatisk bok för den som är nybörjare inom aktier. Han bryter ner aktieinvesteringar från grunden fram tills hur man värderar företag. Även om den vänder sig mot nybörjare så finns det även mycket att lära sig även som erfaren.

Skaffa boken här.

3

Så här blev Warren Buffett världens rikaste person

Har du någonsin velat veta mer om den mytomspunna Warren Buffett och hur han tog sig till där han är idag? Per H Börjessons bok förklarar hur han från fattigdom blev en av världens mäktigaste personer. För personen som vill skapa sig en långsiktig investeringsfilosofi är detta den perfekta boken.

Skaffa boken här.

Vi kommer kontinuerligt uppdatera listan med fler boktips allteftersom. Har vi missat något? Skriv i kommentarerna!

Om författaren

Axel Hansson

Jag heter Axel Hansson och är, tillsammans med min tvilling, huvudskribent för Buffert.se.

Lämna en kommentar