Nyheter

Deklarationen börjar skickas ut idag

Ekonomiskt oberoende
Skriven av Svante Hansson
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Mellan 8 – 9 mars så skickas Inkomstdeklarationen 1 ut för alla som har anmält en digital brevlåda senast 1 mars. Resten får vänta lite längre för att få deklarationen i brevlådan.

2,2 miljoner deklarationer kommer att skickas ut digitalt detta år. Från och med 20 mars så kommer du kunna deklarera på Skatteverkets hemsida. Förra året så fick 1,5 miljoner sin deklaration digitalt.

Om uppgifterna inte stämmer

Om din deklaration visar siffror som inte ser ut att stämma så skall du direkt kontakta din arbetsgivare eller den som lämnar uppgifterna. Om de lämnar in de korrekta uppgifterna i tid så kommer du fortfarande kunna få tillbaka dina pengar i april.

Få pengar tidigt

För dig som inte behöver göra några ändringar i din deklaration så kommer du kunna deklarera från och med 20 mars och om du deklarerar senast 28 mars så kommer dina pengar i påsk.

Ett vanligt misstag folk gör är att snabbt godkänna deklarationen för att få sina pengar redan i påsk. Problemet är att man kanske inte inser att det finns avdrag man har rätt till som gör att man missar ut på pengar. Ett vanligt exempel som folk missar är resekostnader till och från arbetsplatsen.

Du kan läsa mer om vanliga avdrag här.

Om författaren

Svante Hansson

Aktiesparare och Japan-entusiast. Driver Buffert.se tillsammans med min tvillingbror Axel Hansson. Som systemutvecklare i grunden så står jag för den tekniska biten av Buffert.se

Kommentarer