Nyheter

Leksaksjätten Toys ‘R’ Us ansöker om konkurs

Skriven av Svante Hansson
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Det tidigare skuldtunga amerikanska bolaget Toys R Us har kämpat med lönsamheten under en längre period och väljer nu att ansöka om konkurs.

Toys ‘R’ Us har runt 700 butiker i USA som nu riskerar att stängas eller säljas. Det innebär också att framtiden för de 33 000 anställda har ett mörkt orosmoln över sig.

Det är fortfarande oklart hur det kommer påverka butiker i andra länder som exempelvis Sverige. I Norden så finns det 71 butiker med runt 4 000 anställda men dessa ägs av det danska bolaget Top-toy och påverkas därmed ännu så länge inte av konkursen.

Toys ‘R’ Us har sedan länge kämpat med lönsamheten och var väldigt sena med e-handeln där aktörer som Amazon har tagit stora marknadsandelar. De har även pressats av lågpriskedjor såsom Walmart.

Nyheten har även påverkat leksakstillverkarna Mattel och Hasbro vars aktiekurs också minskat en hel del efter meddelandet då Toys ‘R’ Us stod för runt 10 % av deras vinst.

Källa: https://www.toysrusinc.com/press/toysrus-to-wind-down-us-business

Om författaren

Svante Hansson

Aktiesparare och Japan-entusiast. Driver Buffert.se tillsammans med min tvillingbror Axel Hansson. Som systemutvecklare i grunden så står jag för den tekniska biten av Buffert.se

Kommentarer