Nyheter

Nu börjar deklarationen trilla in

Deklarationen
Skriven av Angelica Hedman
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Nu skickas mer än 3,5 miljoner deklarationer ut till de med digital brevlåda. I år är det nästan en halv miljon fler som får deklarationen tidigt jämfört med förra året.

Vill du ha din skatteåterbäring redan i april behöver du deklarera digitalt senast den 31 mars, utan att göra några ändringar eller tillägg.

I år är det mer än 3,5 miljoner som kommer att få sin deklaration skickad till sin digitala brevlåda, jämfört med cirka tre miljoner förra året. Det är positivt att allt fler väljer den digitala vägen, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket.

  • 4-11 mars – Om du har anslutit dig till en digital brevlåda senast den 27 februari får du din deklaration skickad mellan 4-11 mars.
  • 13 mars till 15 april – Har du inte anslutit dig till en digital brevlåda får du deklarationen med posten mellan den 13 mars och 15 april.
  • 17 mars – Du kan deklarera i appen eller på skatteverket.se från och med den 17 mars när deklarationen öppnar.
  • 7-9 april – Kan du godkänna de förifyllda uppgifterna och inte behöver göra ändringar eller tillägg kan få sina skattepengar redan 7-9 april.
  • 31 mars – Sista dag att i så fall godkänna deklarationen digitalt är den 31 mars.

Glöm inte att kontrollera uppgifterna i deklarationen när du fått den. Om uppgifterna inte stämmer är det viktigt att kontakta sin arbetsgivare så att de kan rättas, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket.

Om författaren

Angelica Hedman

Webbproducent med flera års erfarenhet av marknadsföring, med ett stort intresse för privatekonomi och resor.

Kommentarer