Nyheter

Nu har deklarationen öppnat för i år

skatteverket
Skriven av Angelica Hedman

I dag tisdag den 17 mars klockan 07.00 öppnade årets deklaration. Du som har en e-legitimation kan deklarera via skatteverket.se eller i Skatteverkets app.

I år är det sammanlagt 8,1 miljoner personer som ska deklarera, varav 120 000 beräknas göra det för första gången. Här kan du få lite tips på vad du bör tänka på när du deklarerar.  Sista dagen att deklarera är den 4 maj. Fler än 4 miljoner personer kan i år få sin skatteåterbäring redan i början av april. För att få sin skatteåterbäring innan påsk behöver du deklarera digitalt senast den 31 mars, utan att göra några ändringar eller tillägg.

– Vi rekommenderar att deklarera digitalt. Det kan alla göra, både de som ska godkänna och de som ska ändra eller lägga till uppgifter. Du får mer hjälp och i vår e-tjänst finns alltid de senast uppdaterade uppgifterna, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert på Skatteverket.

– En stor fördel med att lämna in deklarationen digitalt är också att du får en kvittens, vilket många tycker känns tryggt. Du kan deklarera digitalt i vår app eller e-tjänst, och om du bara ska godkänna deklarationen kan du göra det enkelt med telefon eller sms. Glöm heller inte att anmäla bankkonto om du har pengar att få tillbaka, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket.

Hittills har 3,6 miljoner personer fått sin deklaration skickad till sin digitala brevlåda. Väntar du på din pappersdeklaration kommer den hem i brevlådan mellan den 13 mars och 15 april.

Sista dagen att deklarera är den 4 maj. Den som deklarerar på papper eller gör ändringar eller tillägg kan få sin eventuella skatteåterbäring i juni.

Om författaren

Angelica Hedman

Webbproducent med flera års erfarenhet av marknadsföring, med ett stort intresse för privatekonomi och resor.

Kommentarer