Recensioner

Re:member flex (Mastercard) – Recension & Ansök

Avgifter/ränta

  • Årsavgift: 0 kr
  • Nominell ränta: 9,74% – 24,74%
  • Effektiv ränta: 14,67%
  • Räntefritt: 8 veckor
  • Kontantuttag: 3%, lägst 35 kronor
re:member flex

Fördelar

Ingen årsavgift
Räntefri kredit i upp till 8 veckor
Bra bonusprogram
Kompletterande reseförsäkring och avbeställningsskydd

Nackdelar

Dyra kontantuttag – både i Sverige och utomlands
Växlingsavgift 1,75% när kortet används utomlands
Inloggning krävs för att få bonus

Ingen årsavgift med re:member flex

Det som gör re:member flex unikt är dess imponerande rabattprogram. Mer om det längre ner. Det är också bra som kreditkort. Det är ingen årsavgift för re:member flex, vilket gör att det inte skadar att ha det som ett extrakort i plånboken. När du handlar med re:member flex kreditkort är den räntefria krediten hela 8 veckor, vilket är generöst. Räntan sätts individuellt och om du har hög kreditvärdighet finns det en god chans att få relativt låg ränta på krediten.

Till skillnad från många andra kreditkort behöver du inte ange önskat kreditbelopp vid ansökan. Den sätts utifrån din kreditvärdighet och hamnar på mellan 10.000 och 50.000 kronor. Efter 6 månader kan du utöka krediten till 100.000 kronor om du vill.

Undvik bankomaten

Den största nackdelen med re:member flex är att det kostar att ta ut kontanter. Avgiften är 3 procent på uttaget belopp eller minst 35 kronor.

Detta gäller oavsett om uttaget görs utomlands eller i Sverige.

Räntan sätts individuellt. Det gör att det kan bli ganska dyrt för personer med svagare ekonomi och som inte betalar tillbaks krediten inom den räntefria perioden. Du bör även känna till att du måste vara inloggad på kreditkortets reward-sida för att kunna dra nytta av de rabatter som erbjuds.

Cashback och rabatter med Re:member reward

Re:member flex har ett bonusprogram som heter reward. Det är ett av Sveriges mest generösa förmånsprogram. Mer än 300 butiker är anslutna till systemet och du kan få upp till 25 procent i rabatt bara du loggar in på reward-sidan först.

Det handlar inte om lockpriser utan rabatten kan användas hur många gånger som helst. Det kan bli ganska stora besparingar om det rör sig om produkter som du ändå hade tänkt köpa. Rabatten får man tillbaks genom avdrag på nästa faktura. På så vis ger re:member rewards en slags cashback och rabatter på samma gång.

Någon cashback för köp utanför re:member reward får man däremot inte.

Reseförsäkring och avbeställningsskydd

Om mer än hälften av resans pris betalas med re:member flex ingår en kompletterande reseförsäkring och avbeställningsskydd i 60 dagar. Även familjemedlemmar omfattas. För att försäkringen ska gälla krävs att du redan har en hemförsäkring som täcker kostnader för olycksfall, sjukvård och hemtransport.

Det som ingår i re:member flex är resestartskydd (t.ex. om du missar flyget på grund av dikeskörning), avbeställningsskydd, ersättning för missat anslutningsflyg, bagageförsening vid utlandsresa, ersättning vid försening av allmänt färdmedel, självriskskydd med mera.

Ett extra trygghetspaket kan läggas till för 129 kronor per år. I det ingår skydd för evenemangsavbeställning, en allrisk för hemelektronik och hushållsmaskiner i 2 år och en 90 dagars prisgaranti för varor du köper.

Om författaren

Axel Hansson

Jobbat inom marknadsföring i flera år med stort intresse för privatekonomi, sparande och passiva inkomster från både investeringar och egna projekt.

Investerat på börsen i över 8 år med fokus på techbolag.

Kommentarer