Resor

Resor till Mallorca – Aktiviteter, flyg och priser

Skriven av Axel Hansson
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Mallorca har allt som man kan önska för en perfekt semester. Allt från familjevänliga hotell och stränder till ett nattliv som kan njutas ända in på dygnets sena timmar med polarna. Med sina 300 soldagar och flertalet orter att besöka kan inte 15 miljoner turister som reser hit årligen ha fel.

Denna klassiska favorit ö ligger vid Medelhavet och tillhör Spanien.

Mallorca
Alcudia i Mallorca

Stränderna

Det som gör Mallorca särskilt unikt är den 14 kilometer långa finkorniga stranden Alcudia som uppskattas mycket av barnfamiljer, då vattnet är helt klart och turkost. Massor med familjevänliga hotell finns inom promenadavstånd till stranden. Det är inte bara barnfamiljer som lockas hit, äventyrare som söker spänning kommer också hit för att prova på olika typer av vattensporter. Dykning, kitesurfing och jetskis gör detta till paradiset för dessa ändamål.

Sevärdheter och aktiviteter

Här erbjuds den perfekta kombinationen mellan pulserande storstadsliv och solsemester på stranden om man bestämmer sig för att åka till huvudstaden Palma. Eleganta shoppingupplevelser utlovas tillsammans med härliga tapasrestauranger som avnjuts som bäst på stranden.

Skulle man tröttna på stranden så kan man ta en liten trip till Mallorcas största vattenpark Aqualand. 10 häftiga vattenrutschkanor gör både unga som äldre själar lyckliga och det är i princip omöjligt att ha tråkigt. När magen kurrar kan man enkelt hitta bra restauranger och snabbmatskedjor i närheten eller glassbarer om man skulle bli sugen på något sött.

Palma Aquarium

Palma Aquarium – Europas djupaste akvarium

Europas djupaste akvarium finns i parken Palma Aquarium. De som har dykarcertifikat är väldigt lyckligt lottade eftersom att möjligheten finns att dyka i denna och spana in hajar och fiskar på nära håll. Parken har över 8000 djurarter, hela 55 akvarium, en djungel, lekområde för barnen och massor av andra trevligheter som inte får missas.

Träningsresor

Det nya fenomenet med träningsresor har dykt upp på senare år. Mallorca är en typisk destination där många väljer att göra denna typ av resa. Den fina naturen gör det möjligt att upptäcka mysiga smultronställen med cykel och samtidigt få motion, vilket gör det perfekt för soffsittarna som behöver komma i form och samtidigt semestra i den härliga värmen.
En uppsjö av crossfit-läger för de som söker större fysisk utmaning eller yoga klasser för de som behöver en lugnande period i livet finns att tillgå på denna ö.

Avslappning

Om man endast är ute efter avkoppling och skämma bort sig själv, så finns det spaanläggningar utspridda runt hela ön. Det finns allt från tretimmars lyxiga behandlingar till enkla behandlingar på endast 20 minuter. Man kan lämna över sig själv med gott samvete till de välutbildade spa-terapeuterna för att bli ordentligt ompysslad. Ett bra sätt att ta hand om sig själv ifall man har haft det stressigt på senaste tiden eller bara ge bort det som en gåva till sin käraste.

Priser i Mallorca 2021

Mat och dryck (Restaurang)Vad kostar det
Måltid vid en billig restaurang SEK (mellan - SEK)
Måltid vid en normal restaurang (2 pers) SEK (mellan - SEK)
Inhemsk öl (0.5L) SEK (mellan - SEK)
Importerad öl (0.5L) SEK (mellan - SEK)
Coca-cola/Pepsi (33 cl burk) SEK (mellan - SEK)
Vatten (33 cl burk) SEK (mellan - SEK)
TransportVad kostar det
Enskild biljett SEK (mellan - SEK)
Månadsbiljett SEK (mellan - SEK)
Taxi (starttaxa) SEK (mellan - SEK)
Taxi (1 km) SEK (mellan - SEK)
Taxi (1 timme väntetid) SEK (mellan - SEK)
ÖvrigtVad kostar det
Ett paket Marlboro SEK (mellan - SEK)
1 par jeans (Levis 501 eller liknande) SEK (mellan - SEK)
1 sommarklänning (större butikskedja) SEK (mellan - SEK)

(Aktuella priser August, 2021)

Om författaren

Axel Hansson

Jobbat inom marknadsföring i flera år med stort intresse för privatekonomi, sparande och passiva inkomster från både investeringar och egna projekt.

Kommentarer