Nyheter

Sista dagen att skaffa digital brevlåda

Deklaration
Skriven av Svante Hansson
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

För att få skatteåterbäringen så tidigt som möjligt krävs det att man har en digital brevlåda – 1 mars är den sista dagen för dig att skaffa en digital brevlåda om du vill få tillbaka dina skattepengar redan i april.

Om du inte har några ändringar att göra i din deklaration och bara behöver signera så kan du få tillbaka dina pengar redan i påsk. En av kraven för att du skall kunna göra detta är däremot att du har en digital brevlåda för din myndighetspost.

Om du vill ha tips på smarta avdrag och vilka datum som gäller så kolla in vår artikel om skatteåterbäringen 2018.

Vad är en digital brevlåda

Att skicka ut myndighetspost i pappersformat är dåligt för miljön och innebär ökade kostnader och tar också längre tid innan informationen når dig. En digital brevlåda tillåter olika myndigheter som Skatteverket att skicka brev till dig digitalt över nätet.

Vi lyfte tidigare nyheten om att det fortfarande finns över en halv miljon privatpersoner som riskerar missa skatteåterbäringen. Ett av kraven för att få återbäringen är genom att anmäla vilket skattekonto som ska användas och för att få pengarna redan i april krävs det även att man inskaffar en digital brevlåda.

Hur skaffar jag en digital brevlåda

Det är väldigt enkelt att skaffa en digital brevlåda och det finns många aktörer så det är fritt att välja själv. Skatteverket har en egen lista på vilka som erbjuder tjänsten men vi rekommenderar att du tar en titt på antingen Kivra eller Min Myndighetspost.

Den vanligaste digitala brevlådan.
Kivra är en av de vanligaste och populäraste digitala brevlådorna.

Lista på digitala brevlådor

  • eBoks
  • Kivra
  • Digimail
  • Min myndighetspost

Artikeln senast granskad: 1 mars, 2018

Om författaren

Svante Hansson

Aktiesparare och Japan-entusiast. Driver Buffert.se tillsammans med min tvillingbror Axel Hansson. Som systemutvecklare i grunden så står jag för den tekniska biten av Buffert.se

Kommentarer