Idéer för dig

Jämför Snabblån & Smslån 2018 – Snabbt och enkelt

Snabblån (även kallat smslån) är ett lån som handlar om mindre summor pengar med ofta en kort återbetalningstid för dig som behöver lite extra pengar i kistan. Du får ofta snabbt besked om du anses vara kreditvärdig och det är enkelt att kolla med flera företag.

cashbuddy

Cash Buddy erbjuder förmånliga lånevillkor och tillåter dig bland annat att ha två betalningsfria månader per år. De erbjuder lån trots betalningsanmärkning men har då som krav att att du inte har något skuldsaldo hos Kronofogden samt att du kan bevisa din inkomst.

De erbjuder snabb utbetalning och bör normalt vara högst 2 bankdagar.

Cash Buddy

Kredit3 000 – 25 000 kr
Återbetalningstid1 – 5 år
Lån trots betalningsanmärkningJa
Ränta29,17 %
Ferratum Bank

Ferratum Bank är en av de äldre aktörer och erbjuder två produkter med sin egna prissättning. Ena lånet skall återbetalas inom 30 dagar och totalkostnaden av detta lånet är tydligt uppmärkt. Den andra produkten kan ses lite som en flexibel kredit där du själv väljer att betala in en egen summa (minst 300 kr) varje månad.

De erbjuder nya kunder räntefritt i 30 dagar så vet du att du kommer kunna betala tillbaka inom denna tid så är de en av de billigaste aktörerna.

Ferratum Bank

Kredit5 000 – 25 000 kr
Återbetalningstid5 – 377 månader
Lån trots betalningsanmärkningJa
Ränta16,80 – 21,60 %
monetti

Monetti erbjuder SMS lån och ger snabbt besked huruvida du får lånet eller ej. De strävar efter att se till att pengarna finns på ditt konto dagen efter men är beroende på när du ansöker på dagen och om nästkommande dag är en helgdag.

Monetti är fördelaktigt för dig som lånar lägre belopp (3000-5000 kr) i 1-2 månaders tid. Däremot har Monetti en uppläggningsavgift på 350 kr vilket gör att man bör undvika de lägre lånen på 2000 och mindre.

Monetti

Kredit1 000 – 20 000 kr
Återbetalningstid1 – 12 månader
Lån trots betalningsanmärkningJa
Ränta0 – 99 %
Kredit 365

Kredit 365 erbjuder smslån för mindre summor mellan 1 000 – 5 000 kr. Fördelen med Kredit 365 är att de brukar vara väldigt enkla att få ansökan godkänd då de erbjuder mindre summor och att kraven på inkomst är väldigt låga.

Nackdelen är att de oftast har högre kostnader för lånen, till stor del på grund av de avslappnade kraven vilket gör dessa mer lämpade för personer som inte lyckats få lån hos andra.

Kredit 365

Kredit1 000 – 5 000 kr
Återbetalningstid1 månad
Lån trots betalningsanmärkningJa
Ränta0 – 99%
Nordiclån

Nordiclån erbjuder lite större lånesummor och räntan för lånet sätts individuellt och kan vara ett av de billigaste om du får en förmånlig ränta. Däremot med en uppläggningsavgift på 595 kr så ju mindre summor generellt sätt mycket dyrare än andra aktörer.

Nordiclån

Kredit10 000 – 50 000 kr
Återbetalningstid12 – 18 månader
Lån trots betalningsanmärkningJa
Ränta7,92 – 21,60 %

Hur man tar ett snabblån

Det är oftast väldigt enkelt för dig som konsument att ta ett snabblån (därav namnet) och ofta så har du pengarna antingen samma dag eller nästkommande bankdag.

Du fyller i uppgifter hos låneföretaget som summa och återbetalningstid.

Långivaren gör en kreditupplysning på dig och beslutar om du får bli beviljad lånet.

Om långivaren beviljar lånet så betalar de ut till ditt konto snarast.

Snabblån utan UC

Ett vanligt sätt för snabblåneföretagen att kolla din kreditvärdighet är att göra en upplysning hos UC. UC är den största och en av de äldsta kreditupplysningsföretagen som finns i Sverige. Fördelen för ett företag att använda UC är att de snabbt får ett besked som visar upp du som privatperson har tillräcklig betalningsförmåga.

Nackdelen med just UC är att för varje gång du ansöker efter ett snabblån så registreras detta och kan påverka din kreditvärdighet negativt. Det ser dåligt ut när man har flera tidigare ansökningar.

Det finns snabblån som inte tar UC men det betyder inte att företaget lånar dig pengar utan att kolla in din betalningsförmåga utan då brukar de i stället använda sig av Creditsafe som är ett annat liknande företag.

Skillnaden mellan UC och Creditsafe är att varje upplysning som görs hos dem inte registreras och visas upp så du kan göra flera ansökningar utan att det negativt påverkar dig.

Snabblån trots betalningsanmärkning

Det finns situationer där du kan behöva ta snabblån trots betalningsanmärkning och tyvärr försvårar det saker. För många företag så är en betalningsanmärkning ett tecken på att du kommer ha det svårt att betala tillbaka – men inte alla. Det finns vissa kreditföretag som är villiga att låna dig pengar om de anser att du har en betalningsanmärkning så länge du kan uppvisa betalningsförmåga.

Att få en betalningsanmärkning gör många saker mycket svårare av rätt anledning. Kronofogden ger dig många chanser innan du faktiskt får en prick och om du är i denna situationen för du ta dig en funderare varför du behöver ta ett snabblån.

Om du är intresserad så är det viktigaste att du kan uppvisa inkomst och att ditt skuldsaldo till Kronofogden ligger på 0 kr.

Snabblån utan inkomst

Du kanske har startat ett nytt jobb nyligen och inte har någon deklarerad inkomst. Hos vanliga banker så kan det då vara svårt att ta ett privatlån men du har fortfarande chansen att få ett snabblån godkänt. Det är upptill varje kreditgivare att bestämma om du har en betalningsförmåga eller ej. Behöver du ta ett mindre lån under 5 000 kr så finns det i sådant fall chans.

Se till att du kan betala

Bara för att du kan få ta ett lån så är det viktigt att du kan återbetala ditt lån. Ta också en titt på ansökningsavgift, förseningsavgifter och andra dolda kostnader. Det är inte bara kreditgivarens ansvar utan ännu mera ditt egna.

Snabb utbetalning

Som ordet snabblån tyder så brukar de flesta snabblån betalas ut snabbt. Vanligast är att utbetalning sker samma dag som du ansöker så länge du gör det på morgonen eller så brukar den dyka upp nästföljande vardag. Detta innebär att utbetalning under helgen blir svårt så man får planera rätt. Ibland så har du möjlighet däremot att få utbetalning även under helgen. Exempelvis Ferratum kan betala ut till Nordea konton under en helgdag.

Effektiv ränta

I ett försök för att göra det tydligare för konsumenter att handla på kredit så infördes konsumentkreditlagen år 2010. En av punkterna gäller att ett kreditinstitut måste redovisa den effektiva räntan för konsumenter.

Effektiv ränta är en totala kostnaden för ett lån med alla avgifter inkluderat och är ett bra sätt att jämföra mellan de olika lånegivarna.