Nyheter

Spartipsen som ger tusenlappar över i kassan varje månad

Skriven av Annons
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Att det råder tuffa ekonomiska tider i vårt avlånga land är ett välkänt faktum. För många svenskar från norr till söder så har även den rådande elkrisen fått många att kämpa hårt för att ens kunna klara av sin vardagsekonomi.

Det är också ett faktum att den tidigare vänsterregeringen med miljöpartiet i spetsen gjorde flera enorma misstag när de bland annat stängde ner två av tre reaktorer på Oskarshamns kärnkraftverk 2017 och även två av fyra reaktorer på Ringhals kärnkraftverk 2019 och 2020, misstag som man nu försöker att bortförklara utan framgång.

Dessa fatala misstag kommer tyvärr att leda till att vi kommer att få se skyhöga elkostnader för de svenska hushållen under en hel del år framåt.

När det råder tuffa ekonomiska tider så blir det även än viktigare att man ser över sin budget och vad man kan göra för att både spara en slant här och där precis som man även bör lägga energi på att se över hur man kan göra för att öka sina månadsinkomster.

För många kan det det vara något mindre svårt att spara pengar varje månad än vad det är att öka sina månadsintäkter. Funderar du på vilka spartips det finns som kan ge dig tusenlappar över varje månad? Här har du dom:

Se över dina abonnemang

Jämför och välj det abonnemang som är mest fördelaktigt för dig när det gäller el, bredband, streamingtjänster och mobiltelefon. Säg upp det du inte använder.

Samla dina lån

Har du dyra lån utan UC bör du se över dessa, och samla ihop de till ett bättre lån. Kan du få ett bra låneavtal hos en och samma bank eller långivare istället för hos flera olika ihop med att du även får en lägre effektiv räntekostnad så innebär också detta att det finns pengar att kunna spara. Flera tusenlappar varje månad.

Lämna bilen

Har du möjlighet att åka kommunalt eller till och med att cykla eller promenera till jobbet så finns det även här tusenlappar att spara varje månad.

Veckohandla och gör egna matlådor

En klassiker. Gör en enda stor veckohandling istället för att du gör mindre inköp flera gånger i veckan. Om du en gång i veckan ställer dig och gör matlådor för veckans alla övriga dagar så har du matlådor att ta med att äta på både jobbet och när du kommer hem.

Sluta röka och/eller snusa

Här finns både pengar att spara och en förbättrad hälsa att kunna vinna. Säger sig själv va?

Byt ner dig till ett mindre boende

Om du skulle ha ett större boende än vad du har behov av så finns gott om tusenlappar att kunna spara varje månad genom att exempelvis byta ner sig till en mindre lägenhet. Bra tillfälle att också sälja av saker som bara ligger och skräpar.

Alla pengar räknas

Sparar du in på mindre utgifter så blir även detta allt tillsammans en hel del pengar i slutändan. Allt från take away-kaffe, en fika på stan, hämtmat, ett par öl med kompisarna varje vecka, spel och betting kostar också mycket pengar och är något som man kan dra ner på för att spara slantar.

Gör en budget

Skapa kontroll över din vardagsekonomi genom att ha alla dina intäkter och kostnader nedskrivna till minsta krona. En nedskriven budget ger dig en bra överblick om vart dina pengar går någonstans samtidigt som det kan ge dig förslag på vilka förbättringar som kan göras.

Hitta fler intressanta och bra tips om privatekonomi i Advisas ordlista och blogg.

Artikeln senast granskad: 23 december, 2021

Om författaren

Annons

Den här artikeln är sponsrad.

Kommentarer