Nyheter

Swedbank erbjuder amorteringslättnader

Swedbank
Skriven av Angelica Hedman
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Swedbank erbjuder från och med nästa vecka amorteringslättnader för privat- och företagskunder som påverkats av coronaviruset.

Just nu befinner vi oss i en extrem situation vars konsekvenser är svåra att överblicka. Vi kan redan nu se att landets företag påverkas enormt och många företag upplever stora likviditetsproblem. Detta har lett till att företag blivit tvungna att varsla anställda, vilket slår mot de anställdas privatekonomi.

Swedbank har drygt fyra miljoner kunder i Sverige och en viktig roll i samhället. För Swedbank är det självklart att på olika sätt hjälpa de människor och företag som drabbats finansiellt. Swedbank kommer därför erbjuda amorteringslättnader för privat- och företagskunder, meddelar Swedbank i ett pressmeddelande.

– Till våra kunder vill vi säga att vi finns här för er. Swedbank tar era utmaningar på största allvar och vi arbetar intensivt på att ta fram lösningar som kan bidra till att hjälpa er. Bland annat har vi nu infört möjligheten att få amorteringslättnader både som privat- och företagskund, säger Mikael Björknert, chef för Svensk bankverksamhet på Swedbank.

Amorteringslättnader för privatkunder

Är du privatkund hos Swedbank kan du ansöka om amorteringsbefrielse för bolån och övriga lån. En omprövning av beslutet görs löpande efter tre månader. Amorteringsbefrielse på bolån beviljas för maximalt 12 månader och för övriga lån i maximalt 6 månader. Ränta betalas som vanligt.

Amorteringslättnader för företagskunder

Är du företagskund och märker av effekter på din verksamhet kan du ansöka om amorteringsbefrielse på dina krediter i upp till 6 månader. En omprövning görs efter tre månader. Ränta betalas som vanligt. Större företag kan ta kontakt med sin kontaktperson för rådgivning.

Ansökan från och med nästa vecka

Det kommer att finnas ett ansökningsformulär på Swedbanks webbplats från och med nästa vecka för båda kundgrupperna. Där kommer det framgå hur ansökningsprocessen fungerar. Swedbank kommer att prioritera företagskunder, medan privatlån kan förvänta sig första amorteringsbefrielsen i april.

Artikeln senast granskad: 19 mars, 2020

Om författaren

Angelica Hedman

Webbproducent med flera års erfarenhet av marknadsföring, med ett stort intresse för privatekonomi och resor.

Kommentarer