Nyheter

Bitcoin går från 100 000 kr till 144 000 kr

Skriven av Axel Hansson
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Onsdagen den 6e december så passerade Bitcoin USD$12,000 för första gången men det dröjde inte länge förrns rekord efter rekord slogs de kommande två dygnen.

På fredagen så nådde Bitcoin sitt max på USD$17,117 vilket är 144 581 kr i svenska mått. Däremot – lika fort som priset gick upp så blev fallet lika snabbt och Bitcoin är (när denna artikeln skrivs) nu värt USD$13,643.  För den som hade investerat sina pengar på onsdagen hade, om man sålt vid max, ökat sina investeringar med 144 % på loppet av två dagar.

Däremot var det inte enbart Bitcoin som haft en volatil vecka utan alla topp 50 kryptovalutor (förutom en) har sett stora förändringar och hittills har de gått ner 8 % från i fredags när det var som mest turbulent.

Man spekulerar nu att priset kommer falla tillbaka mot $10,000 igen innan den stabiliserat sig helt.1

Senaste veckans utveckling för Bitcoin tagen från Coinbase.
Senaste veckans utveckling för Bitcoin tagen från Coinbase.

Ska man investera?

Ursprungssyftet med Bitcoin var att erbjuda en öppen valuta som fungerar överallt. Däremot med senare år så har den tagit skepnaden av en väldigt volatil aktie vilket gör att den är svår räkna med. Det är en oerhört spekulativ bransch att investera sina pengar i och likt andra fonder och aktier så krävs det att man enbart investerar pengar man har råd att förlora.

Forecasts may tell you a great deal about the forecaster; they tell you nothing about the future.

– Warren Buffet

Det finns fortfarande stor potential för den som vill hoppa på tåget men sådana här veckor påvisar risken med kryptovalutor. Om man trots det vill investera och lära sig mer om Bitcoin (och andra kryptovalutor) läs vår guide om bitcoins.

1. Correction Coming? Bitcoin Retreats After $17k High

Om författaren

Axel Hansson

Jobbat inom marknadsföring i flera år med stort intresse för privatekonomi, sparande och passiva inkomster från både investeringar och egna projekt.

Kommentarer