Blogg

Uppdateringar på Buffert.se

Vi uppdaterar konstant
Skriven av Svante Hansson
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Vi gör hela tiden uppdateringar i bakgrunden på Buffert.se men många syns inte för er besökare. Vi tänkte berätta för er hur Buffert har utvecklats senaste året och tar upp de viktigaste ändringarna som skett för att göra det enklare för er besökare.

Från en version till ett annan

Vi har från starten velat ha en snabbladdad sida som är enkel att navigera för er besökare. Detta är däremot svårt och vi kan bara göra enklare antagande som vi sedan testar. När vi startade Buffert.se för lite över ett år sedan så bestämde vi oss för att göra en ekonomi-/resesida vilket är kanske en lite underlig kombination.

Vi älskar båda av oss att resa men det är inte alltid lätt att spara in pengar till ändamålet. Det finns oftast tusen andra olika saker man lägger sin lön på och man vet ofta inte var pengarna alltid tar vägen. Vi bestämde då oss för att kombinera dessa med tanken att ni skulle få bättre förståelse över eran privatekonomi och lära er spara för att kunna nå era mål (vare sig det gäller resor eller kanske ett husköp).

Vår första artikel publicerades 2016-04-15 och handlar om att spara pengar och idag har vi 47 publicerade artiklar inom privatekonomi, investeringar, pension, resor osv.

Första versionen av Buffert.se

Vår första version av Buffert.se så hade vi en enkel indelning i menyn och startsidan var en rätt tråkig plats att hamna på.

Dagens version av Buffert.se

Vi har blivit bättre idag och försöker visa upp det bästa från vårt sortiment av artiklar.

Större ändringar

Om vi kollar från den första versionen till dagens så har mycket ändrats och vi tänkte gå igenom de lite större ändringarna som gjorts under året.

Nytt tema

Största ändringen som skett var att vi böt tema efter ungefär ett halvår. Detta gjordes förvisso inte endast för er utan för att vi själva började tröttna på temat – det var helt enkelt inte flexibelt nog för det vi ville göra.

Nya kategorier

Förut hade vi endast Spara och Resa men idag efter att ha gått igenom flera varianter så har vi fastnat på Spara, Privatekonomi, Resa och Blogg. Vi ville ha så få kategorier som möjligt men ändå tydligt nog för er besökare vad vi erbjuder. Vi experimenterade en del med en kategori som kallades för Investera men vi hade problem med att bestämma om en artikel skulle in på Spara eller Investera då de i många fallen tog upp saker från båda kategorierna.

Ny fräsch startsida

Ett par månader efter vi bytt temat så började vi undersöka vad besökare gör på hemsidan och vi insåg att det var många som gick in på startsidan och lämnade direkt och här gjorde vi ett antagande att startsidan faktiskt inte hjälpte en besökare att gå vidare. Vi valde att bygga upp en mer dynamisk startsida som visar mer upp det populäraste men också ge besökare en enkel väg att gå vidare till våra huvudkategorier.

En ny meny

Den gamla menyn var enkel och hade syftet att leda besökare vidare till våra andra sidor men vi insåg att ju fler artiklar vi fick så blev det fler och fler som doldes och blev svåra att hitta. När vi själva försöker hitta gamla artiklar och har svårt när vi vet var vi skall leta så förstod vi att det är dags att hitta på något nytt.

Den nya menyn är tänkt till att besvara de vanligaste frågorna en besökare har när hen kommer in på hemsidan och vi hoppas den är organiserad tillräckligt bra för att hjälpa.

Ny meny den 26e maj

Vad det lett fram till

Det är svårt att starta en hemsida och det är ännu svårare att skriva innehåll som besökare faktiskt vill ta åt sig. Första 9 månaderna så hade vi nästan obefintligt antal besökare och om du är en av dem som besökt här tidigare under den tiden så tackar vi er för det är det som fick oss fortsätta.

För de första månaderna så hade vi inte ens Google Analytics installerat men här kan ni se hur vi utvecklats senaste året:

Bufferts utveckling

Det känns verkligen som att allt arbete faktiskt lett fram till något och vi är mer taggade än någonsin att fortsätta.

Mot framtiden

Vi vill bli ännu bättre att visa upp rätt innehåll vid rätt tidpunkt, vi är inte helt nöjda med vår sidebar som följer med sidorna och det är något vi kommer utvärdera med tiden.

Vi vill tacka alla er besökare som gjort den här sidan möjligt och vi hoppas att vi syns nästa år!

Har ni några förslag eller kommentarer om hur designen är idag, är det något vi gjort bra eller finns det något du skulle vilja att vi förbättrar, kommentera gärna.

Artikeln senast granskad: 17 oktober, 2023

Om författaren

Svante Hansson

Aktiesparare och Japan-entusiast. Driver Buffert.se tillsammans med min tvillingbror Axel Hansson. Som systemutvecklare i grunden så står jag för den tekniska biten av Buffert.se

Kommentarer