Privatekonomi

Kreditkort med bonus & cashback 2024 – Bästa bonuskorten

Kreditkort med bonus
Skriven av Axel Hansson
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Vill du samla poäng och spara medan du handlar? Då ska du satsa på ett kreditkort med bonus. Genom att samla bonuspoäng kan du få ta del av schyssta produkter och roliga upplevelser helt gratis. Du kan nämligen använda dina insamlade poäng för att betala för sånt du drömmer om.

Det finns riktigt många kreditkort med bonus att välja mellan. Se därför till att noggrant undersöka alla kort för att hitta det som är mest fördelaktigt för just dig.

Bonuspoäng på nästan alla köp och betalningar som görs med kortet
 Använd poängen för resor och varor i Supremes poängshop
Reseförsäkring ingår för hela familjen om resan betalas med kortet

Maxkredit:150 000 kr
Årskostnad:245 kr
Kreditränta:3,85 %
Räntefritt60 dagar

1 Bonuspoäng per krona på alla inköp
Concierge service och Lounge Access 4 kostnadsfria besök
Kompletterande reseförsäkring om resan betalas med kortet

Maxkredit:200 000 kr
Årskostnad:1 068 kr
Kreditränta:0 %
Räntefritt60 dagar
Bank Norwegian kreditkort

Gratis årsavgift
 0,5 % i CashPoints på allt du handlar
Gratis reseförsäkring och avbeställningsskydd
Handlar du oss Norwegian får du 10% på Flex-biljetter och 4% på LowFare-biljetter

Maxkredit:150 000 kr
Årskostnad:0 kr
Kreditränta:5,99% – 23,99 %
Räntefritt45 dagar
Marginalen Traveller kreditkort

Resekort med reseförsäkring
Samla poäng på alla köp
 Använd poängen i poängportalen som erbjuder fler än 20 000 upplevelser

Maxkredit:150 000 kr
Årskostnad:395 kr
Kreditränta:16,9 %
Räntefritt50 dagar

Sparränta om 2% på insatta belopp
30 öre rabatt per liter i 3 månader som ny kund
Cashback på alla köp
Kompletterande reseförsäkring ingår
 Gratis årsavgift

Maxkredit:100 000 kr
Årskostnad:0 kr
Kreditränta:21,40 %
Räntefritt30 dagar
Morrow Bank Kreditkort

 Gratis årsavgift
Bonuspoäng på alla köp som du sen kan använda på Kompletts hemsida.

Maxkredit:100 000 kr
Årskostnad:0 kr
Kreditränta:21,40 % – 24,90 %
Räntefritt50 dagar

Hur fungerar ett kreditkort med bonus?

Ett kreditkort med bonus ger dig möjlighet att få rabatt på dina inköp. När du använder kreditkortet får du en viss procent av inköpspriset tillbaka i kontanter. Det finns även kreditkort med poäng som ger dig poäng som kan användas för flyg & drivmedel.

När du använder ett kreditkort med cashback får du en procentandel av ditt köp tillbaka i form av en rabatt. Om du till exempel har ett kort som erbjuder 1 % cashback och du spenderar 100 kr på kortet får du 1 kr tillbaka.

Detta kan vara ett bra sätt att spara pengar på dina inköp, och det är också ett bra sätt att få belöningar på dina utgifter. Det finns olika nivåer av cashback, och vissa kort erbjuder mer än andra. Se till att jämföra erbjudanden innan du väljer ett kort så att du kan få bästa möjliga erbjudande.

När du vill plocka ut din bonus så är det viktigt att du kan använda bonusen till det du önskar. Kika därför på vilka samarbetspartners de olika korten har och vad du kan utnyttja poängen till. Många kreditkortsföretag samarbetar med allt ifrån flygbolag till livsmedelsbutiker. Ofta kan du byta in dina poäng mot olika produkter eller handla hos de företag som kreditkortsföretaget samarbetar med.

Hur vi jämför kreditkort med bonusar & poäng

Vi jämför kreditkort med bonusar genom att titta på bonusens totala värde, den minsta summa som krävs för att få bonusen, den tidsperiod inom vilken bonusen måste intjänas och eventuella andra villkor. Vi väljer sedan det kort som erbjuder det bästa totala bonuskortet baserat på våra resultat.

Vilket kreditkort ger bäst bonus?

Det första du bör tänka på är vilken typ av bonus eller belöning du är ute efter. Vissa kort erbjuder kontantåterbäring, medan andra erbjuder poäng som kan lösas in för resor eller andra inköp. Det finns också kort som erbjuder särskilda förmåner, till exempel tillgång till flygplatslounger eller gratis hotellvistelser. Fundera över vad som skulle vara mest värdefullt för dig och välj ett kort därefter.

En annan sak att tänka på är hur lätt det är att tjäna in bonusen eller belöningen. Vissa kort har högre krav än andra. Du kan till exempel behöva spendera en viss summa pengar för att få bonusen. Se till att du är medveten om kraven innan du ansöker om ett kort.

Därför ska du använda ett kreditkort med bonus

Om du ännu inte har upptäckt alla fördelar med ett kreditkort, då är det verkligen dags nu! Med ett kreditkort med bonus kan du samla ihop rejält med poäng genom dina köp och sedan få fina förmåner, produkter eller upplevelser helt gratis.

Genom att samla ihop poäng kan du alltså få billiga resor och upplevelser som du inte hade fått om du hade betalat med ett vanligt bankkort. Ofta behöver du inte spendera allt för många tusenlappar innan du får ihop de tusentals poäng som krävs för att till exempel få en flygresa gratis.

Ett kreditkort har många fördelar, det är därför ingen idé att betala med ett vanligt bankkort om du istället kan betala med ett kreditkort och få belöning för det.

Att tänka på när du jämför kreditkort med bonusar

För att bli nöjd med ditt kreditkort finns det några saker som är bra att tänka på. Bland annat bör du jämföra olika kort och deras årskostnad, maxkredit och kreditränta. Kika även på om du får återbäring och vilka förmåner som ingår. Dessutom bör du kika på vad du får bonus på och hur mycket bonus du får.

När det gäller bonusen finns det många saker att ha i åtanke, speciellt om du vill ha ett kreditkort med syftet att just samla ihop bonuspoäng.

  • Hur tjänar du ihop bonuspoäng? – Hur kommer du att samla ihop dina bonuspoäng med kortet? Får du bonuspoäng för varje inköp i butiker eller får du även bonuspoäng när du tar ut kontanter i en bankomat och när du betalar dina räkningar? Får du enbart bonus i särskilt utvalda butiker eller i alla? Om du ofta är på resande fot kan det vara bra att veta om du även samlar ihop bonuspeng när du handlar i butiker utomlands.
  • Hur mycket bonuspoäng får du? – Hur mycket bonus får du när du handlar? Det vill säga, hur mycket bonus får du för varje krona som spenderas? Ofta anges bonusen i procent, vilket gör det enkelt att jämföra mellan olika kort.
  • Vad kan du spendera dina bonuspoäng på? – En viktigt fråga är givetvis vad du kan använda din insamlade bonus till. Om du tycker om att resa, kolla då så att du kan använda dina poäng hos flygbolag eller på reserelaterade produkter. Kika på vilka butiker du kan använda din bonus hos och vad du kan få för den. På så sätt blir det även mer motiverande att samla ihop bonusen.
  • Får du både bonus och återbäring? – När du har ett kreditkort med bonus så får du oftast avstå från att få återbäring, eller så kallad cashback. Återbäringen ger dig annars en viss procent tillbaka på det belopp som du handlar för.

Tips för att snabbt samla ihop bonuspoäng

När du har skaffat ett kreditkort med bonus så är du givetvis ivrig att så snabbt som möjligt börja samla in dina bonuspoäng. Använd därför kortet så ofta som möjligt när du gör dina vardagliga inköp, då kommer du snabbt att se hur bonuspoängen ökar. Det finns dessutom lite extra tips för hur du snabbt samlar ihop bonuspoäng.

Betala räkningar med kortet

Ett mycket smart sätt att samla bonuspoäng på är genom att använda ditt kort när du betalar räkningar. Räkningar kan ofta vara höga, vilket innebär många poäng. Se dock till så att ditt kort verkligen ger bonus när du betalar räkningar med det.

Betala dyra inköp med koret

Maxa dina poäng genom att alltid använda kortet vid större inköp. Allt ifrån resor till elektronik är ofta dyra i inköp och genom att använda kortet kan du få en rejäl klump bonus. Om du betalar din resa med kreditkortet får du ofta dessutom utnyttja en kompletterande reseförsäkring.

Välj butiker utefter poäng

Alla kreditkort ger inte poäng i alla butiker. Se därför till att skaffa ett kort som ger bonus i just de butiker som du brukar handla i. Det är till exempel ingen idé att storhandla på ICA om ditt bonuskort ger dig poäng om du handlar på Willys eller Coop.

Skillnaden mellan cashback & bonus

När det gäller kreditkort råder det stor förvirring kring cashback och bonus. Även om båda typerna är former av belöningar så skiljer de sig åt:

  • Cashback-belöningar är precis vad de låter som – du får pengar tillbaka på dina inköp, vanligtvis i form av en kredit på kontoutdraget eller en direkt insättning på ditt konto. Du kan tjäna pengar tillbaka på alla typer av inköp, från bensin och matvaror till resor och restauranger. Eftersom du i princip får pengar tillbaka på det du redan spenderar kan cash back-belöningar hjälpa dig att spara pengar på vardagliga utgifter.
  • Bonusbelöningar är däremot poäng som du samlar på dina inköp och som kan lösas in mot en mängd olika belöningar. Dessa poäng kan sedan användas för exempelvis resor, presentkort, upplevelser osv.

Så vilken typ av kreditkort är rätt för dig? Om du letar efter ett enkelt sätt att spara pengar på vardagliga utgifter är bonusar för cashback ett utmärkt alternativ. Men om du är ute efter möjligheten att tjäna mer värdefulla belöningar kan ett kreditkort med bonus vara ett bättre val.

Vem kan skaffa ett kreditkort?

För att få ett kreditkort så finns det ofta vissa krav som du måste uppfylla. Kraven kan variera mellan olika banker och deras kreditkort. De vanligaste kraven är dock att du ska:

  • Vara 18 år gammal
  • Vara kreditvärdig
  • Ha en stabil månadsinkomst
  • Sakna betalningsanmärkningar.

Om du uppfyller alla dessa krav så kan du ansöka om kort hos olika kreditutgivare. Om du blir godkänd så får du sedan ett kort hemskickat. Det bästa är att enbart ha ett kreditkort så att du samlar all din bonus på ett och samma kort.

Artikeln senast granskad: 12 maj, 2024

Om författaren

Axel Hansson

Jobbat inom marknadsföring i flera år med stort intresse för privatekonomi, sparande och passiva inkomster från både investeringar och egna projekt.

Investerat på börsen i över 8 år med fokus på techbolag.

Kommentarer