Privatekonomi

Kreditkort med bonus – Få bonuspoäng med bonuskort 2022

Kreditkort med bonus
Skriven av Axel Hansson
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Vill du samla poäng och spara medan du handlar? Då ska du satsa på ett kreditkort med bonus. Genom att samla bonuspoäng kan du få ta del av schyssta produkter och roliga upplevelser helt gratis. Du kan nämligen använda dina insamlade poäng för att betala för sånt du drömmer om.

Det finns riktigt många kreditkort med bonus att välja mellan. Se därför till att noggrant undersöka alla kort för att hitta det som är mest fördelaktigt för just dig.

Hur fungerar ett kreditkort med bonus?

Med ett kreditkort så får du en samlingsfaktura på dina köp, istället för att betala dem direkt när du blippar kortet. Ett kreditkort är alltså en smidig grej för dig som vill spara alla betalningar till slutet av månaden. Det bästa är att betala hela fakturan på en gång, då undviker du att det tillkommer ränta.

En annan fördel med kreditkort är att du ofta får diverse förmåner. Bland annat brukar kreditkort ge såväl återbäring som en extra reseförsäkring. Med ett kreditkort kan du även samla ihop bonuspoäng, något som är mycket fördelaktigt. Antalet bonuspoäng baseras då på dina inköp och kan användas till valfritt ändamål.

Kreditkort som delar ut bonus gör det på alla köp, men det finns också kort som även ger bonus på till exempel uttag och betalda räkningar.

Bästa kreditkorten med bonus 2022

Det finns en mängd kreditkort med bonus att välja mellan. Det är viktigt att noggrant jämföra räntor, förmåner och bonuspoäng innan du bestämmer vilket kort du ska skaffa.

Topp 4 kreditkort med bonus

 1. Bank Norwegian Kreditkort
 2. Supreme Card Gold
 3. Shell Mastercard
 4. Komplett Bank

När du vill plocka ut din bonus så är det viktigt att du kan använda bonusen till det du önskar. Kika därför på vilka samarbetspartners de olika korten har och vad du kan utnyttja poängen till. Många kreditkortsföretag samarbetar med allt ifrån flygbolag till livsmedelsbutiker. Ofta kan du byta in dina poäng mot olika produkter eller handla hos de företag som kreditkortsföretaget samarbetar med.

Gratis årsavgift
 0,5 % i CashPoints på allt du handlar
Gratis reseförsäkring och avbeställningsskydd
Handlar du oss Norwegian får du 10% på Flex-biljetter och 4% på LowFare-biljetter

Maxkredit:100 000 kr
Årskostnad:0 kr
Kreditränta:19,99 %
Räntefritt45 dagar

Bonuspoäng på nästan alla köp och betalningar som görs med kortet
 Använd poängen för resor och varor i Supremes poängshop
Reseförsäkring ingår för hela familjen om resan betalas med kortet

Maxkredit:150 000 kr
Årskostnad:245 kr
Kreditränta:12,36 % – 17,32 %
Räntefritt60 dagar

Sparränta om 2% på insatta belopp
30 öre rabatt per liter i 3 månader som ny kund
Cashback på alla köp
Kompletterande reseförsäkring ingår
 Gratis årsavgift

Maxkredit:100 000 kr
Årskostnad:0 kr
Kreditränta:18,15 %
Räntefritt30 dagar

 Gratis årsavgift
Bonuspoäng på alla köp som du sen kan använda på Kompletts hemsida.

Maxkredit:50 000 kr
Årskostnad:0 kr
Kreditränta:21,40 % – 24,90 %
Räntefritt50 dagar

Därför ska du använda ett kreditkort med bonus

Om du ännu inte har upptäckt alla fördelar med ett kreditkort, då är det verkligen dags nu! Med ett kreditkort med bonus kan du samla ihop rejält med poäng genom dina köp och sedan få fina förmåner, produkter eller upplevelser helt gratis.

Genom att samla ihop poäng kan du alltså få billiga resor och upplevelser som du inte hade fått om du hade betalat med ett vanligt bankkort. Ofta behöver du inte spendera allt för många tusenlappar innan du får ihop de tusentals poäng som krävs för att till exempel få en flygresa gratis.

Ett kreditkort har många fördelar, det är därför ingen idé att betala med ett vanligt bankkort om du istället kan betala med ett kreditkort och få belöning för det.

Att tänka på när du väljer kreditkort

För att bli nöjd med ditt kreditkort finns det några saker som är bra att tänka på. Bland annat bör du jämföra olika kort och deras årskostnad, maxkredit och kreditränta. Kika även på om du får återbäring och vilka förmåner som ingår. Dessutom bör du kika på vad du får bonus på och hur mycket bonus du får.

När det gäller bonusen finns det många saker att ha i åtanke, speciellt om du vill ha ett kreditkort med syftet att just samla ihop bonuspoäng.

 • Hur tjänar du ihop bonuspoäng? – Hur kommer du att samla ihop dina bonuspoäng med kortet? Får du bonuspoäng för varje inköp i butiker eller får du även bonuspoäng när du tar ut kontanter i en bankomat och när du betalar dina räkningar? Får du enbart bonus i särskilt utvalda butiker eller i alla? Om du ofta är på resande fot kan det vara bra att veta om du även samlar ihop bonuspeng när du handlar i butiker utomlands.
 • Hur mycket bonuspoäng får du? – Hur mycket bonus får du när du handlar? Det vill säga, hur mycket bonus får du för varje krona som spenderas? Ofta anges bonusen i procent, vilket gör det enkelt att jämföra mellan olika kort.
 • Vad kan du spendera dina bonuspoäng på? – En viktigt fråga är givetvis vad du kan använda din insamlade bonus till. Om du tycker om att resa, kolla då så att du kan använda dina poäng hos flygbolag eller på reserelaterade produkter. Kika på vilka butiker du kan använda din bonus hos och vad du kan få för den. På så sätt blir det även mer motiverande att samla ihop bonusen.
 • Får du både bonus och återbäring? – När du har ett kreditkort med bonus så får du oftast avstå från att få återbäring, eller så kallad cashback. Återbäringen ger dig annars en viss procent tillbaka på det belopp som du handlar för.

Tips för att snabbt samla ihop bonuspoäng

När du har skaffat ett kreditkort med bonus så är du givetvis ivrig att så snabbt som möjligt börja samla in dina bonuspoäng. Använd därför kortet så ofta som möjligt när du gör dina vardagliga inköp, då kommer du snabbt att se hur bonuspoängen ökar. Det finns dessutom lite extra tips för hur du snabbt samlar ihop bonuspoäng.

Betala räkningar med kortet

Ett mycket smart sätt att samla bonuspoäng på är genom att använda ditt kort när du betalar räkningar. Räkningar kan ofta vara höga, vilket innebär många poäng. Se dock till så att ditt kort verkligen ger bonus när du betalar räkningar med det.

Betala dyra inköp med koret

Maxa dina poäng genom att alltid använda kortet vid större inköp. Allt ifrån resor till elektronik är ofta dyra i inköp och genom att använda kortet kan du få en rejäl klump bonus. Om du betalar din resa med kreditkortet får du ofta dessutom utnyttja en kompletterande reseförsäkring.

Välj butiker utefter poäng

Alla kreditkort ger inte poäng i alla butiker. Se därför till att skaffa ett kort som ger bonus i just de butiker som du brukar handla i. Det är till exempel ingen idé att storhandla på ICA om ditt bonuskort ger dig poäng om du handlar på Willys eller Coop.

Vem kan skaffa ett kreditkort?

För att få ett kreditkort så finns det ofta vissa krav som du måste uppfylla. Kraven kan variera mellan olika banker och deras kreditkort. De vanligaste kraven är dock att du ska:

 • Vara 18 år gammal
 • Vara kreditvärdig
 • Ha en stabil månadsinkomst
 • Sakna betalningsanmärkningar.

Om du uppfyller alla dessa krav så kan du ansöka om kort hos olika kreditutgivare. Om du blir godkänd så får du sedan ett kort hemskickat. Det bästa är att enbart ha ett kreditkort så att du samlar all din bonus på ett och samma kort.

Artikeln senast granskad: 2022-01-02

Om författaren

Axel Hansson

Jobbat inom marknadsföring i flera år med stort intresse för privatekonomi, sparande och passiva inkomster från både investeringar och egna projekt.

Investerat på börsen i över 8 år med fokus på techbolag.

Kommentarer