Recensioner

Länsförsäkringar Bank – Information om räntor och lån

Länsförsäkringar Bank

Länsförsäkringar Bank är ett svenskt aktiebolag som grundades 1996. Bolaget har en speciell ägarstruktur då det är ett helägt dotterbolag till Länsförsäkringar AB som i sin tur ägs av de 23 olika lokala länsförsäkringsbolagen som finns utspridda över Sverige.

För slutkunden gör det dock ingen skillnad – det fungerar exakt som en vanlig bank, bara att de har specifika kontor för var och en av de olika länen som de aktivt verkar inom. Banken är en av Sveriges största, närmare bestämt nummer fem på listan, med ungefär 378 000 kunder och en marknadsandel på ungefär 5%.

Organisationen

Trots att organisationen som idag är Länsförsäkringar Bank grundades 1996 så har bolaget en mycket längre historia än så – redan 1801 grundades det första länsförsäkringsbolaget – Länsförsäkringar Kronoberg. 200 år senare så är det en av Sveriges mest använda banker. De är tydliga med att skapa ett varumärke som kan förankras i omvärlden – de verkar mot ett tydligare varför.

Detta återspeglas bland annat i deras välkända reklamfilmsserie om Johan, som handlar hans väg att bli vuxen.

Fördelar med Länsförsäkringar

En av de stora fördelarna med Länsförsäkringar Bank är bland annat deras lokala tillvaro – med tanke på den utspridda naturen som de använder sig av i Sverige så finns det alltid en närliggande lokal som erbjuder personlig service.

Förutom detta så har de även en av Sveriges bästa bankappar – en samlingsplats för alla deras tjänster som du enkelt kan ha i fickan. Ta med dig banken överallt, utan några som helst krångligheter. Den innehåller mängder med funktioner, man kan till exempel betala räkningar, börja spara eller hålla koll på din pension.

En annan fördel är också att Länsförsäkringar som bolag erbjuder så mycket mer än bara än bank, exempelvis försäkringar.

Allt detta kan också hanteras i ovannämnda appen – Allt i ett, helt enkelt.

Prislista på tjänster och avgifter

Bankkort275 kr/år
Uttag0 kr
Övertrasseringsavgift100 kr
Övertrasseringsränta14 %
Påminnelseavgift60 kr
Inkassoavgift180 kr
Växlingsavgift1,5 %

Länsförsäkringar Bank omfattas av insättningsgarantin.

Länsförsäkringar Bank

Länsförsäkringar erbjuder flera tjänster såsom privatlån, banking, bolån m.fl.

Privatlån

Länsförsäkringar har följande krav för att ta privatlån:

  • Vara 20 år fyllda
  • Fast inkomst
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar

Bolån

BindningstidRänta
3 mån2,45 %
1 år2,09 %
2 år1,91 %
3 år1,75 %
5 år1,85 %

Räntorna gäller fr.o.m. 2020-02-21.

Artikeln senast granskad: 12 maj, 2024

1 kommentar

Kommentarer