Recensioner

Bank Norwegian Kreditkort (VISA) – Recension 2024

Bank Norwegian
Årsavgift0 kr
Kredit0 – 150 000 kr
Räntefritt45 dagar
Effektiv räntafrån 21,93 %

Fördelar

Ingen årsavgift
Ingen uttagsavgift
Räntefri kredit i upp till 45 dagar
0,5% CashPoints på alla köp
Reseförsäkring och avbeställningsskydd

Nackdelar

Växlingsavgift 1,75% när kortet används utomlands
Relativt hög ränta
CashPoints kan bara användas på flygbolaget Norwegian

Bank Norwegian – Ett gratis kreditkort

Bank Norwegians kort är ett seriöst kreditkort som lämpar sig bra för dig som vill undvika onödiga löpande kostnader. Det är ingen årsavgift vilket gör det till ett bra kort för dig som vill undvika löpande kostnader. Den kredit som man använder är räntefri i 45 dagar.

Detta gäller även för kontantuttag, vilket är ovanligt. Det är ingen avgift på bankomatuttag eller kontantuttag i bank – inte bara i Sverige utan även utomlands. Bank Norwegians kreditkort är därför ett bra kort för resan. För varje köp du gör med kortet får du 0,5 procent i CashPoints som kan användas för att köpa flygbiljetter hos Norwegian.

Aningen hög växlingsavgift

En nackdel med Bank Norwegians kreditkort är att en växlingsavgift tas ut när kortet används utomlands. Den är något högre än för vissa konkurrerande kort. En annan nackdel är att de bonuspoäng som man tjänar genom att använda kortet bara kan användas på flygbolaget Norwegian.

Det innebär att om du inte flyger eller om det inte passar att flyga med just Norwegian kan du inte ta del av bonuspoängen.

Räntan för utnyttjad kredit är ganska hög. Du gör därför gott i att betala tillbaks utnyttjad kredit inom 45 dagar för att slippa en onödigt hög räntekostnad. För pappersfakturor tar man ut en avgift på 45 kronor men e-faktura är gratis.

CashPoints på alla köp

Bank Norwegian ger 0,5 procent i bonus för alla köp som görs med kreditkortet. Dessutom ger Bank Norwegian 4% i bonus för köp av deras lågprisbiljetter och hela 10% för Flexbiljetter. För att få bonus på flygbiljetter måste man vara inloggad på sitt Norwegian flygkonto (alltså inte banken).

CashPoints är giltiga i två år plus den tid som är kvar av innevarande år. Bonuspoängen kan sedan användas för att köpa flygresor med Norwegian.

Norwegian ger CashPoints upp till 100.000 kronor för alla köp (förutom hos andra flygbolag). Därefter får man bonus för köp på bensinstationer, i dagligvaruhandel och för köp utomlands.

Rabatter genom Norwegians eShop

Du kan tjäna extra CashPoints när du handlar online via en av de butiker som finns i Norwegians Reward eShop. Här är det inte ovanligt att man kan få CashPoints på upp till 6 procent av priset. Dessutom ger flera av butikerna extra rabatt om man kommer till dem via Norwegians eShop.

Reseförsäkring och avbeställningsskydd

Om minst 75 procent av resan betalas med Bank Norwegians kreditkort ingår en kostnadsfri reseförsäkring och avbeställningsskydd i 60 dagar. Här ingår en olycksfallsförsäkring, inklusive ersättning vid invaliditet eller dödsfall. I försäkringen ingår ersättning vid försening av flyg eller bagage samt avbeställningsskydd.

Utifall du får anledning att åberopa hemförsäkringen eller personbilsförsäkringen under resan ingår ett självriskskydd för dessa. Det är ingen självrisk på Norwegians reseförsäkring. Försäkringen gäller även för familjemedlemmar.

Artikeln senast granskad: 13 maj, 2024

Om författaren

Axel Hansson

Jobbat inom marknadsföring i flera år med stort intresse för privatekonomi, sparande och passiva inkomster från både investeringar och egna projekt.

Investerat på börsen i över 8 år med fokus på techbolag.

Kommentarer