Recensioner

Skandiabanken – Information om räntor och lån

Skandiabanken

Skandia i sig är inte en bank, utan ett försäkringsbolag. Skandiabanken är precis som det låter – självaste banken i organisationen. Skandiabanken är ett dotterbolag till Skandia, vilket innebär en lite annorlunda uppbyggnad struktur. Banken startade 1994, och man var i det skedet nästan ensam om att erbjuda telefonbank som blev väldigt populärt på den tiden.

En annorlunda bank

Skandiabanken har fortsatt på den så kallade hemmavågen och erbjuder numera alla sina tjänster på internet, en motsvarighet till 90-talets telefontjänster. Detta innebär att Skandiabanken har inte ett enda kontor i Sverige, de flesta av deras tjänster erbjuds via nätet eller på ca 50 orter i Sverige, där personlig rådgivning är den vanligaste.

Det fanns dock ett kontor i Stockholm i från början, men i och med det digitala ålderns framsteg så valde man att lägga ner det för att endast satsa på internet då detta var framtidens tjänster inom banker.

Fördelar med Skandiabanken

Skandiabanken var till en början endast till för Skandias kunder och anställda (Skandia, försäkringsbolaget vill säga). Banken var som en bonus som de kunde ta del av. Många fördelar med banken attraherade dock stora mängder folk utanför den målgrupp man från början fokuserade på.

Detta ledde till att Skandiabanken sakta med säkert har utvecklats till den bank den är idag. I början av 2000-talet erhåll den många priser, bland annat bästa bank 3 år i rad, vilket ledde till expandering försök i resten av norden.

Norge, och Danmark – och inte långt efter även England och Luxemburg försökte Skandia att etablera sig i. Numera är det endast Sverige och Norge som är aktiva marknader. Som internetbank har det även på senare år blivit relevant att ha en bra mobilapp – något som Skandiabanken fått kvitto på att de har. 2012 utsågs deras mobilapp till att vara den bästa appen för mobilbankning i Sverige av Mobil.

Prislista på tjänster och avgifter

Bankkort240 kr/år
Uttag0 kr
Övertrasseringsavgift75 kr
Övertrasserings­ränta12,29 %
Påminnelseavgift60 kr
Inkassoavgift180 kr
Växlingsavgift1,65 %

Skandiabanken omfattas av insättningsgarantin.

Skandiabanken

Skandiabanken erbjuder flera tjänster såsom privatlån, bolån m.fl.

Privatlån

Skandiabanken har följande krav för att ta privatlån:

  • Vara 18 år fyllda
  • Fast inkomst på minst 150 000 kr / år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar

Bolån

BindningstidOrd. räntaOrd. ränta 
effektiv ränta
3 mån2,19 %2,21 %
1 år2,24 %2,26 %
2 år2,24 %2,26 %
3 år2,24 %2,26 %
5 år2,24 %2,26 %

Räntorna gäller fr.o.m. 2020-06-25.

Artikeln senast granskad: 12 maj, 2024

Kommentarer