Privatekonomi

Bästa aktieböckerna – Tips på böcker om investeringar & privatekonomi

Skriven av Axel Hansson
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Desto mer man lär sig om privatekonomi desto mer inser man hur komplicerat det är och att det finns oerhört många beslut att ta längs vägen – För att underlätta inlärningen presenterar vi här våra favorit aktieböcker för nybörjare för den som vill lära sig och fördjupa sig mer inom privatekonomi och investeringar.

Att lära sig om privatekonomi och sparande kan känns onödigt komplicerat – men måste det vara så? Det finns en uppsjö av bra böcker för aktier och ekonomi som gör det komplicerade till något enkelt.

Bästa aktieböckerna vi rekommenderar

Gör ditt barn rikt

Från skaparen av RikaTillsammans kommer Jan Bolmesons och Charlie Söderbergs bok om sparande för barn. Trots namnet på boken så lämpar den sig inte enbart för nyblivna föräldrar som vill skapa ett sunt förhållande mot privatekonomi för sina barn utan även för nybörjare som vill skapa sig en bra grundförståelse om ekonomi och hur man genom konkreta och handfasta tips tar sig dit.

Detta är till stor del Bufferts värdegrund står för: att på ett lättsmält sätt lära personer om privatekonomi och investeringar.

Vi rekommenderar den här boken till alla som vill lära sig mer om privatekonomi på ett lättsmält och kreativt sätt.

Why are we so clueless about the stock market?

Mariusz Skonieczny levererar en fantastisk bok för den som är intresserad av aktier och fonder. Han bryter ner aktieinvesteringar från grunden fram tills hur man värderar företag.

Boken är en av de mest lättlästa böckerna om aktier som finns ute på marknaden. Mariusz lär ut, genom enkla och lättförstådda exempel, grunderna inom aktierna och värderingar. Enkelheten är inget nackdel utan tvärtom bokens styrka vilket gör den oerhört lättsmält.

Vi rekommenderar den här boken till både nybörjare och för erfarna investerare.

Så här blev Warren Buffett världens rikaste person

Har du någonsin velat veta mer om den mytomspunna Warren Buffett och hur han tog sig till där han är idag? Per H Börjessons bok förklarar hur han från fattigdom blev en av världens mäktigaste personer.

Per H ger inblick hur Warren Buffett utvecklats genom åren samtidigt som han lyfter flera av hans principer och tillvägagångssätt på aktiemarknaden.

Vi rekommenderar den här boken för den som vill skapa sig en långsiktig investeringsfilosofi och samtidigt lära sig mer om Warren Buffett som person.

Vi kommer kontinuerligt uppdatera listan med fler tips på aktieböcker allteftersom. Har vi missat något? Skriv i kommentarerna!

Artikeln senast granskad: 12 maj, 2024

Om författaren

Axel Hansson

Jobbat inom marknadsföring i flera år med stort intresse för privatekonomi, sparande och passiva inkomster från både investeringar och egna projekt.

Investerat på börsen i över 8 år med fokus på techbolag.

Kommentarer