Blogg

Tjäna pengar online – 18 stycken tips & råd

Privatlån
Skriven av Axel Hansson
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Idag finns det många olika sätt att tjäna pengar online på. Du behöver inte längre vara ett dataproffs eller en IT-tekniker för att kunna tjäna pengar online. I dagens digitala era är det istället en möjlighet för alla.

Du bestämmer själv i vilken grad du vill tjäna pengar på nätet. Kanske vill du bara ha lite extra klirr i kassan eller så kanske du vill ha det som en heltidssyssla. Här tipsar vi dig om enkla sätt som du kan tjäna pengar online på.

1. Arbeta som chattoperatör

Om du vill börja jobba online så är chattoperatör ett perfekt jobb. Chattoperatörer är det många företag som söker och du behöver ingen speciell utrustning för att komma igång. Du kan bland annat jobba med bingochattar, något som är populärt hos casinon som erbjuder bingospel.

2. Fyll i betalda undersökningar

Ett riktigt enkelt jobb för att tjäna pengar online är att fylla i undersökningar på nätet. Du får betalt per undersökning som du fyller i. Detta är inget heltidsjobb men du kan enkelt tjäna några extra hundralappar varje månad. Även här finns det många företag att välja mellan.

3. Öppna en e-handel

Om du vill ha möjlighet att bygga upp en stor verksamhet online, då kan du starta en e-handel. Med din alldeles egna butik på nätet har du möjlighet att växa dig stor. Du kan sälja i princip vad som helst online. Se till att skaffa dig bra leverantörer och erbjud såväl snabba leveranser som snabba returer.

Det finns hundratals svenska e-butiker som du kan hämta inspiration ifrån. Du kan till exempel använda dig av Shopify eller WooCommerce för att starta din butik.

4. Sälj med dropshipping

Ett annat sätt att skapa en e-handel på nätet är genom dropshipping. Denna metod är perfekt om du ofta är på resande fot eller inte vill binda upp alla dina pengar i ett lager. Dropshipping går till så att du hittar en leverantör (ofta i Kina) som skickar de sålda produkterna direkt från sitt lager när du får ett köp.

5. Börja transkribera

Ett arbete som gör att du enkelt kan tjäna pengar online är transkribering. Hitta ett företag som vill att du transkriberar åt dem. Det enda du kommer behöva är ett par hörlurar och en dator. Transkribering innebär att du får en ljudfil och sedan ska transkribera allt som sägs på den.

6. Sälj fotografier online

Det är inte bara professionella fotografer som kan sälja sina alster online. Även du som hobbyfotograf kan säljer bilder på nätet för att tjäna pengar online. Du kan till exempel sälja bilder på Shutterstock och få betalt varje gång någon väljer att köpa dina bilder.

7. Designa loggor

Om du är riktigt duktig på design och kreativt lagd kan du börja sälja dina designade alster online. Du kan till exempel skapa loggor på beställning, skapa digitala tavlor och liknande. För den kreativa som kan tänka utanför lådan finns det oroligt många saker som kan designas på nätet mot betalning.

8. Börja frilansa

Ett riktigt bra sätt för att tjäna pengar online är att registrera dig på sidor där du kan sälja tjänster av olika slag. Upwork, Fiveer och Freelancer är tre av dessa sidor och de som är allra populärast. Här kan du enkelt tjäna pengar på det mesta. Kanske kan du erbjuda dig att översätta dokument, skapa snygga CV:n, animeringar eller i princip vad som helst.

Här ligger verkligen möjligheterna öppna framför dina fötter och du kan tjäna upp till en heltidslön.

9. Skapa en app

Om du alltid har drömt om att skapa en app så ska du veta att det är ett riktigt bra sätt att tjäna pengar online på. Det spelar ingen direkt roll vilken typ av app du skapar, det finns nämligen ett otroligt stort behov av appar av alla sorter.

Du kan till exempel skapa en hälsoapp med recept, en spelapp eller en app med gulliga bilder på djur. Lägg in reklam i appen som du kan tjäna pengar på.

10. Börja coacha andra människor

Ett bra sätt att tjäna pengar online på är genom att coacha andra människor. Kanske har du tillräckligt med erfarenhet för att arbeta som livsstilscoach, hälsocoach eller dejtingcoach online.

Du kan erbjuda sessioner där ni träffas över Skype för att samtala eller olika kurser som dina kunder kan köpa. Coaching är en tjänst på nätet som blir allt populärare.

12. Investera i aktier

Att tjäna pengar online kan du göra genom att investera i aktier. Genom att köpa aktier kommer du att tjäna pengar dels på utdelningar och dels på ränta-på-räntan-effekten. Detta är ett mycket bra sätt att tjäna pengar online för dig som tänker långsiktigt. För dig som tycker om höga risker kan du istället jobba som trader och därmed tjäna pengar på små kursförändringar.

13. Skapa en kurs

Att skapa en kurs för att sälja online blir allt populärare. Du kan skapa en digital kurs i princip vilket ämne som helst. Du kan välja mellan att spela in videor där du instruerar eller föreläser eller visa på dataskärmen vad du presenterar.

Det finns en rad olika sätt att skapa en digital kurs på och många sajter att publicera dem på.

14. Skriv en digital e-bok

Du kan även skriva en digital e-bok att sälja. Även här finns det ett aldrig sinande utbud av ämnen du kan skriva om. Du kan till exempel skriva en roman, en lärobok eller en kurs som du säljer i e-bokformat. Allt fler väljer att läsa sina böcker via en surfplatta eller mobilen så utbudet av läsare är stort.

15. Designa hemsidor

Om du är kreativ kan du designa hemsidor. Om du blir en duktig designer kan du tjäna många tiotusentals kronor per hemsida du designar. Se till att lära dig webbdesignens ädla konst och skapa en portfölj som du kan visa upp.

Alla företag idag behöver en hemsida så du kommer kunna få riktigt många kunder.

16. Starta en blogg

Att starta en blogg som du kan tjäna pengar online på är ännu inte för sent. Bloggar på nätet kommer antagligen aldrig att bli omoderna. Skriv om ett ämne som du brinner för och kan mycket om. Se därefter till att lägga passande reklam på bloggen eller få företag att samarbeta med dig.

17. Jobba med affiliate

Om du driver en blogg eller en youtube-kanal är affiliate extra intressant för dig. När du arbetar med affiliate på nätet arbetar du med att marknadsföra, recensera och tala gott om andra företags produkter. D

u låter sedan dina följare köpa dessa genom en reklamlänk. Därmed tjänar du kommission på allt dina följare köper.

18. Bli en Youtuber

Dagens Youtubers tjänar riktigt bra med pengar på sina kanaler. Youtube passar för alla åldrar och du kan i princip driva en kanal om vilket ämne som helst

Artikeln senast granskad: 11 juli, 2024

Om författaren

Axel Hansson

Jobbat inom marknadsföring i flera år med stort intresse för privatekonomi, sparande och passiva inkomster från både investeringar och egna projekt.

Investerat på börsen i över 8 år med fokus på techbolag.

Kommentarer