Blogg

Tjäna pengar snabbt 2024 – 16 stycken tips & råd

Skriven av Axel Hansson
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Ibland uppstår det oväntade utgifter eller kostnader som gör att du behöver tjäna pengar snabbt. Då kan det vara bra att veta att det finns riktigt många sätt att tjäna pengar snabbt på. Vi tänkte tipsa dig om de allra bästa sätten att få in pengar på, både genom jobb hemifrån och utanför hemmet.

7 sätt att tjäna pengar snabbt hemifrån

Om du vill tjäna pengar snabbt hemifrån så finns det en rad olika möjligheter. Idag har du nämligen chansen att få in många extrainkomster via internet. Du kan bland annat få betalt för att fylla i olika frågeformulär och sälja designer för hemsidor.

1. Fyll i betalda undersökningar

Om du vill tjäna pengar snabbt hemifrån, då kan du fylla i undersökningar på internet. Det finns många företag som erbjuder dig denna typ av arbete. Hur mycket du får betalt varierar mellan de olika undersökningarna. De som är större och tar mer tid ger givetvis bättre betalt. Här har du en möjlighet att tjäna flera hundra extra per månad.

2. Sälja gamla kläder och prylar på nätet

En klassiker när det kommer till att tjäna pengar snabbt hemifrån är att sälja sånt du inte längre har användning av. Det första steget kan vara att kika igenom din garderob. Plagg som du inte har använt under minst ett år kan du sälja på till exempel Tradera för att få snabba pengar.

Om du har gamla prylar eller möbler som du inte använder kan du sälja dem på till exempel Blocket. De flesta har en riktig guldgruva hemma och försäljningen via internet går snabbt.

3. Spela poker

Har du en talang för kortspel? I så fall kan du kika på att spela poker på internet. Det finns riktigt många spelsajter på nätet och om du spelar på en svensk sida får du behålla alla dina vinster – helt skattefritt. Du behöver inte vara något pokerproffs för att vinna pengar.

Poker på nätet är det många som har som ett heltidsjobb och här kan du tjäna stora pengar.

4. Hyr ut din lya på Airbnb

Ett annat sätt att tjäna pengar på hemifrån är att hyra ut din lya på Airbnb. Att hyra ut en hel bostad eller ett sovrum på nätet till turister är riktigt populärt Du bestämmer själv hur länge du vill hyra ut och vilken avgift du vill ta.

Om du bor i större städer eller nära populära turistmål i landet kan du räkna med att snabbt kunna hyra ut.

5. Upptäck gigekonomin på nätet

Om du snabbt vill tjäna pengar hemifrån får du inte missa den allt populärare gigekonomin. Det finns mängder av sidor på nätet där du snabbt kan tjäna stora summor pengar genom att utföra små tjänster på nätet. Du kan till exempel kika på utländska sidor som Fiverr och Freelancer.

Om du är riktigt bra på att göra loggor, översätta texter, tala in voice-overs eller i princip vad som helst – då är det här du ska registrera ett konto.

6. Designa hemsidor

Alla företag behöver en hemsida på internet. Precis som det gamla ordspråket säger så finns man inte om man inte syns. Om du är duktig på olika program såsom WordPress kan du erbjuda dig att designa hemsidor åt företag.

Lägg ut annonser på internet eller kontakta företagen i ditt närområde och fråga om de behöver en hemsida. Att designa hemsidor kan tyckas svårt men är faktiskt relativt lätt – här har du dessutom möjlighet att tjäna bra med kosing.

7. Bli produkttestare hemifrån

Det finns många företag som skickar hem produkter till dig och dessutom ger dig betalt för att prova dem! Att testa produkter är riktigt roligt och ett enkelt sätt att snabbt tjäna pengar på. Som produkttestare får du utvärdera produkten och sedan informera företaget om dina åsikter. Du kan få testa allt från livsmedel och smink till teknikprylar.

9 sätt att tjäna pengar snabbt utanför hemmet

Det är inte bara i hemmet som du kan tjäna pengar snabbt. Du kan även bege dig ut och hitta mängder av inkomstmöjligheter. Här kommer några riktigt bra tips för dig som snabbt vill öka din inkomst.

1. Sitt barnvakt

Har din kusin, vän eller granne barn? I så fall är det ett perfekt tillfälle att fråga om de behöver barnvakt för att kanske åka och storhandla eller gå på en dejt. Du kan erbjuda dig att sitta barnvakt per timme eller för en hel kväll. Ju bättre du är på att ta hand om andras barn ju mer kommer de att rekommendera dig.

Det bästa av allt med att sitta barnvakt är du att oftast får pengarna direkt i handen – snabba pengar alltså.

2. Panta burkar

I landets alla sopkorgar utomhus finns det en riktig guldgruva. Det är nämligen otroligt många svenskar som inte orkar bry sig om att panta sina flaskor utan istället slängs dem. Ge dig ut på jakt under en dag och samla in så många pantburkar som du kan hitta.

Du kommer garanterat att tjäna en riktigt bra summa på det, samtidigt som du får pengarna direkt i handen och gör miljön en tjänst.

3. Renovera gamla möbler

Har du möbler hemma som du inte använder och som ser slitna ut? Eller känner du för att ge dig ut på jakt och kika efter slitna möbler på en loppis eller auktion? I så fall kan du snabbt tjäna bra med pengar. Det enda du behöver göra är att renovera möblerna så att de ser fina ut igen.

Ett lager målarfärg och sen kan du sälja dem på nätet för ett mycket högre pris än inköpspriset.

4. Spela musik som gatuartist

Du kan tjäna pengar snabbt genom att ge dig ut på stan och spela musik för allmänheten. Ställ dig på ett vältrafikerat torg och spela några fina låtar på din gitarr. Glöm inte att ställa ut en hatt där du samlar in mynt från alla förbipasserande människor. Här kan du tjäna riktigt bra på kort tid.

5. Börja arbeta som hundrastare

Ett jobb som du kanske inte tänkt på men som snabbt kan ge dig gott om pengar är hundrastare. Fråga dina grannar och familj om de är i behov av en hundrastare eller känner någon som är det. Många hundar får vara själva i flera timmar medan deras ägare är på jobbet.

Att du erbjöd dig att ta ut hundarna på en lunchpromenad eller en kvällspromenad är något som skulle uppskattas mycket. Du kan ta betalt per rastning eller sälja fem pass per vecka till ett extra bra pris.

6. Hyr ut ett sovrum

Om du vill ha snabba pengar kan du hyra ut ett sovrum i din lägenhet, kanske till en pendlare eller student. Genom att hyra ut ett rum som annars bara står tomt i din bostad kan du tjäna pengar snabbt. Eftersom att man betalar den första hyran i förskott får du pengar i fickan direkt.

Därefter kommer du få en bra, regelbunden inkomst varje månad medan du hyr ut rummet.

7. Sälj saker på loppis

Om du har en massa småprylar hemma som du inte har någon användning av kan det vara smart att sälja dessa saker på en loppis. Då får du omedelbart pengar för det du säljer. De flesta städer arrangerar regelbundet loppisar som är välbesökta.

Hyr ett av borden och sälj allt som du inte använder eller behöver. På loppisar kan du tjäna mycket pengar eftersom att många små summor tillsammans blir en stor summa.

8. Besök återvinningsstationen

Om du vill tjäna pengar snabbt ska du besöka återvinningsstationen i staden. Här kan du ofta hitta rejält med bra grejer som någon ställt dit. Många orkar inte lägga ner tid och energi på att sälja saker vidare utan väljer istället att köra de till återvinningen.

Alla guldkorn du hittar kan du sedan sälja med en god marginal på till exempel Blocket. Det blir ett riktigt enkelt sätt att tjäna pengar snabbt på. Om du bor i lägenhet kan du dessutom kika om folk ställer något intressant i soprummen som du kan sälja, det är nämligen mycket vanligt.

9. Bli en mystery shopper

Om du snabbt vill få lite extra klirr i kassan kan du jobba som mystery shopper, det är nämligen många företag som hyr folk till det. Som mystery shopper besöker du olika butiker med avsikten att observera hur den behandlar sina kunder.

Du får ta reda på hur du upplever det att shoppa i butiken och om företaget lever upp till de förväntningar som ställs.

Artikeln senast granskad: 9 juli, 2024

Om författaren

Axel Hansson

Jobbat inom marknadsföring i flera år med stort intresse för privatekonomi, sparande och passiva inkomster från både investeringar och egna projekt.

Investerat på börsen i över 8 år med fokus på techbolag.

1 kommentar

  • Jag är intresserad av denna möjlighet för att öka mina pengar så finns flera allternativ kan jag kämpa på , vilket innebär behöver komplettering och tips , tack.

Kommentarer