Resor för din budget för hela världen

Känslan att upptäcka en ny kultur. Känslan att vara ute på ett äventyr.

Många personer frågar sig själv hur man gör sina resedrömmar till verklighet. Många tror att det krävs en god ekonomi för att resa och absolut, det hjälper, men knappast något som ska sätta käppar i hjulet.

Vart vill du resa?

Vart du ska åka spelar väldigt stor roll i vilken budget du behöver för ditt äventyr. Gå igenom hur mycket det kommer kosta och ha alltid tumregeln i åtanke att desto längre ifrån Sverige du kommer desto billigare blir det på plats.

Du kan inte spara pengar förrän du vet vad du spenderar.

Det största tipset är att skapa en budget där du går igenom vissa saker. Går du igenom din ekonomi och livsstil så går det lätt att hitta vissa saker som står för en stor del av din inkomst.

Viktigaste här är att man är realistisk över sitt spenderande och vad man kan göra åt det.

Räcker din budget?

Något många glömmer är att verkligheten finns kvar när du kommer hem - se till att inte komma hem med en blank ekonomi då det kan ta månader att återställa den. Modifiera gärna resplanen och sätt undan pengar redan innan så det inte blir en chock när du kommer hem.

När det kommer till flygpriser så spelar säsong samt vilka veckodagar stor roll, läs mer här.

Sätt upp ett resesparkonto

När du vet vart du vill åka och förhoppningsvis när du ska åka så kan du väldigt lätt räkna på hur mycket pengar du behöver spara varje månad - något som är lättare sagt än gjort. Det är lätt att vara avundsjuk på folk som reser ofta men man får också inse att dom personerna hellre spenderar pengar på sina äventyr än att t.ex. köpa en ny bil eller inte svänger förbi den lokala krogen varje helg.

Att resa behöver varken vara svårt eller dyrt. Här på buffert går vi igenom flera resmål med ekonomi i åtanke och hur du på lättast sätt sätter upp en budget för dom.