Nyheter

Investera i kryptovaluta? 3 tips inför kryptohandel 2023

Skriven av Annons
Den här artikeln kan innehålla uppmärkta sponsrade länkar. Läs mer här om vår annonspolicy.

Under år 2022 har inflationen påverkat världsekonomin och även den svenska ekonomin. Även kryptovalutorna har svajat rejält under året. Det har lett till att en del spekulerat om det är värt att satsa på att investera i kryptovalutor i framtiden. Samtidigt innebär nedgångar möjligheter att investera.

Det finns flera olika sätt i att spekulera och handla med kryptovaluta under år 2023. För att handla och göra säkrare investeringar kan det dock krävas lite mer efterforskning än tidigare. Framför allt som nybörjare i kryptovärlden år 2023.

1. Handla säkrare med kryptovalutor och hitta rätt plattform

För att komma i gång med att handla krävs det en plattform som passar personliga preferenser. Det är viktigt att handelsplatsen är säker och bidrar till minimera riskerna för att bli hackad och besluten på investeringarna. Därför är det bra att börja med att läsa guider som tar upp bästa säkerhetstipsen för att undvika fallgropar.

Som nybörjare ska du följa säkerhetsråd och välja plattformar som är kända för sin säkerhet. Ofta krävs det lite mer av användaren. Det kan vara i form av krav på att exempelvis använda 2FA (tvåfaktorsautentisering).  Vilken plattform som är bäst är lite en smaksak. Som nybörjare kan det vara bäst att välja en etablerad sida som satsar på användarvänlighet. Det är även bra om det finns utförliga guider där det går att fördjupa sig i bland annat trading.

2. Läsa på om olika kryptovalutor

Under sommaren år 2022 rasade bland annat värdet på bitcoin vilket till viss del hörde ihop med stigande inflation. Vad som händer i omvärlden påverkar investeringar, från fonder och aktier till olika kryptovalutor. Därför är det viktigt att omvärldsbevaka och att sätta sig in i den valutan du är intresserad av. Det finns mängder med olika kryptovalutor att spekulera och handla med.

De populära kryptovalutorna under år 2022 var de mer etablerade som Bitcoin och Ethereum men även Polkadot (DOT) och Ripple.  Var och en med sin egen utveckling och fördelar samt nackdelar. Att investera i en etablerad valuta är aldrig en garanti att insättningen kommer vara lönsam. För att kunna ta mer medvetna beslut krävs det därför att sätta sig in i hur olika kryptovalutor fungerar.

3. Risker med att investera och undvik fällor

Att investera och handla med kryptovalutor innebär alltid en risk. För en del har det gått bra och det har gjorts bra vinster. Samtidigt kan det svänga snabbt och mycket. Därför bör du aldrig investera mer än det finns utrymme att förlora.

I början kan det vara bättre att investera mindre summor för att lära sig. Därför är det även viktigt att använda sig av källor som inte bara tar upp de många möjligheterna. Balanserade källor som ger bra fakta och som även tar upp riskerna med olika valutor är ofta mer pålitliga.  Det finns även en del fallgropar där det lovas stora avkastningar direkt. Det kan vara köpare rekommenderas använda exempelvis Telegram eller WhatsApp för handel. Många gånger kan dessa tyvärr leda till att hela investeringen går helt förlorad.

Artikeln senast granskad: 21 december, 2021

Om författaren

Annons

Den här artikeln är sponsrad.

Kommentarer